Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 11. sjednice Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Upravni odbor Univerziteta u Banjoj Luci na 11. sjednici održanoj 14. aprila 2014. godine, razmatrao je i prihvatio Informaciju o realizaciji Ugovora za izgradnju IV paviljona za smještaj studenata. Istovremeno, uz ocjenu da je UO u ovom mandatu, zajedno sa svim relevantnim strukturama Univerziteta, ažurno, sistematski i odgovorno, radio na pripremanju i završavanju ove faze izgradnje četvrtog paviljona, doneseno je više zaključaka u cilju nastavak realizaciji ovog projekta.
Konkretno, doneseni su zaključci:
-da se pokrene procedura za izradu projekta vanjskog uređenja objekta IV paviljona;
- da projektni tim dostavi pismenu saglasnost u vezi sa rješenjem problema unutrašnjeg dvorišta, odvodnje oborinskih voda i uvođenjem sanitarnog čvora za osoblje sa umanjenim tjelesnim sposobnostima, te
-da se Informacija o realizaciji Ugovora za izgradnju IV paviljona za smještaj studenata, odnosno o uvođenju izvođača radova u posao, zajedno sa zaključcima Upravnog odbora sa ove sjednice dostave Vladi RS i resornom ministarstvu radi planiranja budućih mjera i aktivnosti u vezi sa ovim projektom.

Na svojoj 11. sjednici UO je takođe razmatrao i usvojio Izvještaj o realizaciji Austrijskog kredita na Univerzitetu u Banjoj Luci, te je donesen zaključak da se Izvještaj uputi resornom ministarstvu, zajedno sa specifikacijom roba koje su distribuisane svim organizacionim jedinicama u okviru realizacije ovog kredita.

Isto tako, UO je dao saglasnost za zaključivanje:

- Sporazuma o akademskoj saradnji između Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Glossa-centra za njemački jezik d.o.o. Banja Luka;
-Sporazuma o akademskoj saradnji između Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu;
-Memoranduma o saradnji između Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci i Unije lokalnih emitera Crne Gore i
-Memoranduma o saradnji između Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci i Instituta za uporedno pravo u Beogradu.

U vezi sa ovom tačkom dnevnog reda donesen je zaključak da UO inicira izradu okvirnog dokumenta sa smjernicama koje se tiču akademskih sporazuma i drugih ugovora koje organizacione jedinice Univerziteta u Banoj Luci zaključuju sa drugim visokoškolskim ustanovama i ostalim zainteresovanim subjektima.

Upravni odbor je na istoj sjednici donio i Odluku o imenovanju članova i zamjenika članova Disciplinske Komisije Univerziteta u Banjoj Luci, u sastavu : doc. dr Zoran Vasiljević (predsjednik), mr Sandra Stojković (zamjenik predsjednika), doc. dr Saša Petković (član) i mr Dane Marčeta (zamjenik člana).

U nastavku sjednice Upravni odbor je razmatrao zahtjev firme „Ademar Leon“ d.o.o. Banja Luka za izuzeće članova Komisije za provođenje postupka izbora privatnog partnera u nastavku kompetitivnog dijaloga.

Takođe, UO je upoznat sa Informacijom o sudskim sporovima u kojima Univerzitet u Banjoj Luci ima položaj stranke, te je zadužio Službu za opšte i pravne poslove da do sljedeće sjednice ovom tijelu dostavi prečišćenu listu samo aktivnih sudskih sporova koji nisu pravosnažno okončani. UO je, isto tako, usvojio zaključak kojim poziva rektora i rukovodioce svih organizacionih jedinica da sa pojačanom pažnjom pristupe primjeni Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti zaposlenih, a u smislu naknade materijalne štete za sve postupke koji su proizveli tu štetu Univerzitetu, odnosno organizacionim jedinicama.

Upravni odbor je na istoj sjednici donio i Odluku o izmjeni i dopuni prijedloga visine školarine za upis na prvu godinu I i II ciklusa studija na studijske programe Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci u školskoj 2014/2015.godini, dok je nakon razmatranja Informacije o dodjeli stipendija studentima Univerziteta u Prištini, donesen zaključak da se lista studenata koje će Univerzitet u Banjoj Luci stipendirati proširi sa četiri na šest kandidata, uz neizmijenjen iznos stipendije od 300 KM.