Navigacija
Viber X logo

Direktor Centra za razvoj odnosa Rusije i Južnih Slovena gost Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 07.4.2014. godine, g-đa Irina Albertova Sviridova, dopisni član Ruske akademije nauka i umjetnosti, do prošle godine rektor Državnog univerziteta u Kemerovu (Ruska Federacija) i direktor Centra za razvoj odnosa Rusije i Južnih Slovena, posjetila je Univerzitet u Banjoj Luci.

Direktor Centra za razvoj odnosa Rusije i Južnih Slovena gost Univerziteta u Banjoj Luci

U Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, visokog gosta iz Ruske Federacije i saradnike, primila je prof. dr Valerija Šaula, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci. Razgovarano je o mogućnostima saradnje Kemerovske oblasti sa nadležnim vlastima Grada Banje Luke i Republike Srpske, mogućnostima stipendiranja studenata Univerziteta u Banjoj Luci za studije na Državnom univerzitetu u Kemerovu, te saradnji dva univerziteta u oblasti nastavnog procesa i nauke, organizovanju zajedničkih programa profesionalne edukacije, kao i o međunarodnoj saradnji generalno.

Dogovorene su konkretne aktivnosti na otpočinjanju procedure za sklapanje protokola o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Državnog univerziteta Kemerovo. Više informacija o partneru iz Ruske Federacije na www.kemsu.ru

Gospođa Sviridova je takođe i član Kolegijuma Ministra nauke i obrazovanja Ruske Federacije, te zamjenik gubernatora Kemerovske oblasti. Tokom posjete Banjoj Luci, gospođa Sviridova će se sastati sa Gradonačelnikom Grada Banja Luka, sa Ministrom prosvjete i kulture Republike Srpske i predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske.