Navigacija
Viber X logo

Studenti sa Kosova i Metohije gosti Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, dana 05.3.2014. godine upriličen je prijem za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini, sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Rektor i prorektorica sa studentima sa Kosova i Metohije

Studentima se pozdravnim govorom obratio rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić, a zatim im je prorektor za međunarodnu saradnju prof.dr Valerija Šaula prezentovala aktivnosti Univerziteta u Banjoj Luci u oblasti međunarodne saradnje, sa posebnim naglaskom na ugovore o saradnji sa univerzitetima u Republici Srbiji, uključujući Univerzitet u Prištini, sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici. Studenti su se posebno zanimali za mogućnosti razmjene studenata.

Prorektorica sa studentima sa Kosova i Metohije

Pedeset studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini, sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici, predvođeni sekretarom Pravnog fakulteta g. Zoranom Vukašinovićem, borave u prvoj višednevnoj posjeti Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Studenti sa Kosova i Metohije

Cilj posjete je realizacija aktivnosti iz Ugovora o saradnji koji su potpisani, kako na nivou Univerziteta 2007. godine, tako i na nivo dva pravna fakulteta. Studenti se, u razgovoru sa svojim domaćinima, upoznaju sa sadržajima, metodama i uslovima nastavnog rada, a posebno sa studentskim aktivnostima na Pravnom fakultetu, odnosno Univerzitetu u Banjoj Luci. Tokom boravka u Banjoj Luci, studenti sa Kosova i Metohije obići će i kulturne i druge objekte u gradu i okolini.