Navigacija
Viber X logo

Ponudu za učešće stručnjaka iz Bosne i Hercegovine na MTCP kursu u Maleziji

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

SIRIM Berhad, Malezija dostavio je ponudu za učešće stručnjaka iz Bosne i Hercegovine na stručnom kursu: "Senior Management Programme on Managing Research Tehnological Organizations – RTOs“.

Kurs se održava u okviru Malaysian Tehnical Cooperation Programme (MTCP) u perodu od 08 – 14. juna 2014. godine u Kuala Lumpuru.

Kurs je namijenjen višim državnim službenicima, direktorima i menadžerima u istraživačkim i naučno-tehničkim organizacijama, državnim agencijama i univerzitetima. Kandidati treba da budu starosti između 45-55 godina sa odličnim znanjem engleskog jezika.

Malezijska vlada u potpunosti snosi troškove učešća na kursu, u šta su uključeni povratna avio karta, smještaj i ishrana i školarina.

Više informacija o kursu kao i prijavni formular mogu se naći na veb-stranici:

http://mtcp.kln.gov.my
(rubrike Courses i Download-Application Form).
 

Zainteresovani kandidati trebaju, najkasnije do 16.04.2012. godine, u Ministarstvo spoljnih poslova BiH (Odjeljenje za međunarodnu naučnu, tehničku, obrazovnu, kulturnu i sportsku saradnju) dostaviti:

- popunjen prijavni formular (izuzev drugog dijela rubrike 11. Official Declaration koju popunjava i ovjerava Ministarstvo spoljnih poslova BiH)
- pismo preporuke poslodavca / institucije iz BiH,
- kopiju važeće putne isprave BiH.