Navigacija
Viber X logo

Održana 6. sjednica Upravnog odbora Univerziteta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Upravni odbor Univerziteta u Banjoj Luci na svojoj 6. sjednici, održanoj 18.02.2014. godine usvojio je Operativni program rada Univerziteta u Banjoj Luci u 2014. godini, Plan javnih nabavki za 2014. godinu, kao i Izvještaj Centralne popisne komisije o izvršenom popisu sredstava, obaveza i potraživanja na Univerzitetu u Banjoj Luci na dan 31.12.2013. godine. Takođe, UO je dao saglasnost na predloženi godišnji Plan rada projekta „Stručna institucija za tehničke preglede vozila Republike Srpske.

Na sjednici je donesena i Odluke o pokretanju postupka javne nabavke i Rješenja o imenovanju komisije na Pravnom fakultetu, te je usvojen Izvještaj Komisije za provođenje postupka ocjene prikupljenih ponuda za nabavku opreme putem Javnog pozova za potrebe Medicinskog fakulteta Univerzitet a Banjoj Luci po projektu „Modernizacija Univerziteta u Banjoj Luci“.

Upravni odbor je na istoj sjednici usvojio prijedlog Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta za izmjenu Odluke o visini naknada za korišćenje Univerzitetske sportske dvorane, te je usvojio odluke o zaključivanju: Sporazuma o saradnji između Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Ugovora o saradnji između Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na sjednici su razmatrani pristigli zahtjevi za isplatu jubilarne nagrade po žalbama na Rješenje Rektora Univerziteta o odbacivanju Zahtjeva za isplatu jubilarne nagrade.
Takođe, UO je upoznat sa datim saglasnostima nastavnicima i saradnicima Univerziteta u Banjoj Luci za rad na drugoj visokoškolskoj ustavnovi u školskoj 2013/14. Godini.

UO je upoznat i sa dosadašnjim aktivnostima u vezi sa zaključivanjem ugovora za izgradnju objekta IV paviljona za smještaj studenata u sklopu Univerzitetskog grada, te je donesen zaključak da se od Vlade RS zatraži izjašnjenje da li Univerzitet ima saglasnost da potpiše ugovor sa izvođačem, s obzirom na to da je u međuvremenu preduzeće „Aragosta“ tužilo Kancelariju za razmatranje žalbi BiH.

Takođe, Upravni odbor je na svojoj šestoj sjednici usvojio i Informaciju o realizaciji projekta „Uvođenje informacionog sistema Univerziteta u Banjoj Luci“.