Navigacija
Viber X logo

Objavljena preliminarna rang-lista stipendista za 2014. godinu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je 10.02.2014.godine na portalu Vlade Republike Srpske – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture preliminarnu rang-listu stipendista prvog, drugog i trećeg ciklusa studija visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj.

Prema preliminarnoj rang-listi, u kategoriji uspješnih studenata ukupno je dodijeljeno 728 stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa, u kategoriji ostalih studenata 230 stipendija i u kategoriji studenata sa prebivalištem u izrazito nerazvijenim opštinama 18 stipendija.Stipendiju će, prema preliminarnoj rang-listi, dobiti i 16 studenata sa invaliditetom prvog, drugog i trećeg ciklusa studija koji ostvaruju pravo na dodatak za njegu i pomoć drugog lica. Na konkurs Ministarstva za dodjelu studentskih stipendija pristiglo je ukupno 1881 prijava, a 312 je odbačeno jer ne ispunjavaju uslove konkursa.

Studenti Univerziteta u Banjoj Luci

Pravo prigovora na preliminarnu rang listu ministru imaju svi podnosioci prijava u roku od osam dana od dana objavljivanja preliminarne rang-liste na portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.net) - na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.Nakon razmatranja prigovora, u drugoj polovini marta biće objavljena konačna rang lista stipendista Ministarstva.

Prema Pravilniku o dodjeli studentskih stipendija, studenti ne mogu primati stipendiju Ministarstva i iz drugih javnih izvora stipendiranja.Studenti kojima je u međuvremenu dodijeljena opštinska stipendija a koji ispunjavaju uslove iz konkursa Ministarstva, potrebno je da dostave uvjerenje/rješenje/potvrdu od drugog davaoca (opštine) da se odriču stipendije iz drugog javnog izvora stipendiranja. U protivnom će se smatrati da se student odriče stipendije Ministarstva u korist drugog javnog izvora stipendiranja.

Studenti koji su konkurisali za stipendiju Ministarstva prosvjete i kulture i ispunjavaju uslove konkursa, a dodijeljena im je stipendija Fondacije „Dr Milan Jelić“ su izuzeti iz razmatranja Ministarstva jer je iznos stipendije Fondacije veći.