Navigacija
Viber X logo

Gosti iz Češke Republike na Univerzitetu u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U okviru višednevnog boravka u Bosni i Hercegovini, delagacija koju čine predstavnici Centra za mobilnost Južnomoravskog regiona u Češkoj Republici, Univerziteta Mendel iz Brna, Univerziteta Masarik iz Brna i Univerziteta za tehnologiju iz Brna, posjetili su Univerzitet u Banjoj Luci.

Prorektorica prof. dr Valerija Šaula sa gostima iz Češke Republike

Dana 03.12.2013. godine goste iz Češke Republike u radnu posjetu primila je prof. dr Valerija Šaula, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci. Razgovarano je o postojećim zajedničkim aktivnosti iz Ugovora o saradnji sa Mendel univerzitetom, a posebno sa Fakultetom agronomije tog univerziteta i Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci.

Prorektorica prof. dr Valerija Šaula sa gostima iz Češke Republike

Postojeća saradnja sa Univerzitetom Masarik iz Brna odvija se i u okviru programa Erasmus Mundus (JoinEU-SEE), koji koordiniše Univerzitet Karl Franc iz Graca, a postoji saradnja sa Tehnološkim univerzitetom iz Brna u okviru programa CEEPUS.
Izražena je obostrana spremnost da se saradnja Univerziteta u Banjoj Luci nastavi sa postojećim partnerima, ali i proširi na druge visokoškolske ustanove i istraživačke kapacitete Južnomoravskog regiona u Češkoj Republici. Delegaciju iz Češke Republike su činili: Miloš Šifalda, direktor Južnomoravskog centra za mobilnost, Ivana Hamadova, projekt menadžer Južnomoravskog centra za mobilnost, Petra Švambergova, sa Tehnološkog univerziteta iz Brna, Martina Pluhačkova, sa Univerziteta Masarik iz Brna i Mihaela Šmidova, sa Univerziteta Mendel iz Brna.

Gosti iz Češke su istog dana na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci predstavili programe stipendiranja za studiranje na univerzitetima Južnomoravske regije u Češkoj Republici.