Navigacija
Viber X logo

Studenti Univerziteta u Banjoj Luci darovali krv

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Oko 130 studeneta Univerziteta u Banjoj Luci darovalo je krv u okviru akcije koju su 5. novembra u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske zajedno organizovali Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci, studentske organizacije Medicinskog fakulteta i Visoke škole unutrašnjih poslova i Omladinski savjet Republike Srpske.

Direktor Zavoda Gordana Guzijan je zahvalila studentima na odzivu i istakla da je ova akcija utoliko bitnija što su je studenti sami organizovali.
 

Podršku akciji studenata pružili su i rektor Univerziteta U Banjoj Luci, Stanko Stanić, Dekan Medicinskog fakulteta Milan Skrobić, te direktor Visoke škole Unutrašnjih poslova Mile Šikman. Rektor Stanić je tom prilikom istakao da će ova akcija predstavljati podsticaj i studentima drugih fakulteta da se priključe, te izrazio očekivanje da će to učini i profesori, asistenti i ostali zaposleni na Univerzitetu. 
Predsjednik Studentskog parlamenta Mladen Amović je izjavio da je izuzetno zadovoljan odzivom svojih kolega, te pojasnio da će studenti koji nisu bili u prilicu da dođu u Zavod za transfuziju 5. novembra, moći da daju krv i narednih dana.

Cilj akcije, kako su istakli organizatori, je bio da se podstaknu studenti i omladinci da postanu dobrovoljni i redovni davaoci krvi. Naime, prethodnih godina među dobrovoljnim davaocim bilo je daleko više učenika nego studenata što je pomenute studentske i omladinske organizacije i motivisalo da organizuju ovu akciju.