Navigacija
Viber X logo

Ambasador Republike Poljske posjetio Univerzitet u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ambasador Republike Poljske u Bosni i Hercegovini, Nj. E. dr Andrej Kravčik (Andrzej Krawczyk), bio je  6. novembra 2013. gost Univerziteta u Banjoj Luci. Ambasador je tokom prve zvanične posjete Univerzitetu razgovarao sa rektorom prof. dr Stankom Stanićem i prorektoricom za međunarodnu saradnju prof. dr. Valerijom Šaulom.


Ambasador Republike Poljske u Bosni i Hercegovini, Nj. E. dr Andrej Kravčik (Andrzej Krawczyk) u posjeti Univerzitetu u Banjoj Luci

Budući da je i sam docent na Istorijskom fakultetu Univerziteta u Varšavi, ambasador je pokazao veliko interesovanje za organizaciju nastavnog procesa i studijskih programa na sva tri ciklusa Univerziteta. Tokom razgovora razmijenjena su iskustva u primjeni Bolonjske deklaracije u nastavnom procesu na univerzitetima u Poljskoj i u Republici Srpskoj, a razgovarano je i o međunarodnoj  saradnji Univerziteta u Banjoj Luci sa visokoškolskim ustanovama u Evropi i svijetu.

Ambasador Republike Poljske u Bosni i Hercegovini, Nj. E. dr Andrej Kravčik razgovara sa rektorom prof. dr Stankom Stanićem i prorektorom prof. dr Valerijom Šaulom

Prorektorica Šaula je upoznala gosta o saradnji Univerziteta u Banjoj Luci sa Univerzitetom „Adam Mickijevič“ iz Poznanja, odnosno realizaciji ugovora između tamošnjeg Istorijskog fakulteta i Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, te je zaključeno da postoji prostor da se saradnja između Univerziteta u Banjaluci i Poljskoj proširi i intenzivira.

Takođe, dogovoreno je da će Ambasador Kravčik prilikom sljedeće posjete Univerzitetu u Banjoj Luci održati predavanje studentima istorije na Filozofskom fakultetu.