Navigacija
Viber X logo

Dan Poljoprivrednog fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci obilježen svečanom dodjelom diploma

Poljoprivredni fakultetOpšte

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci danas je obilježio 21 godinu postojanja i rada. Centralna aktivnost povodom Dana Fakulteta bila je svečana dodjela diploma na kojoj su promovisana 103 diplomirana inženjera poljoprivrede i tri magistra poljoprivrednih nauka. Upućujući iskrene čestitke novopečenim inženjerima i magistrima, i pozdravljajući brojne ugledne goste, dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Aleksandar Ostojić je naglasio da je značaj pomenutog jubileja utoliko veći ako se zna u kakvim okolnostima je ova visokoškolska ustanova nastajala i razvijala se. 


 

„Sjećamo se vremena kada su studenti i profesori na predavanja dolazili sa prvih borbenih linija i kada je obrazovanje bilo nisko na ljestvici prioriteta. Ipak stigli smo do nivoa na kome Poljoprivredni fakultet aktivno i ravnopravno sa drugim partnerima  učestvuje u realizaciji širokog spektra međunarodnih projekata, kojih je u proteklom periodu bilo više od 35. Poljoprivredni fakultet ulaže velike napore u podizanje nivoa kvaliteta nastavnog procesa što je rezultiralo i uspostavljanjem drugog ciklusa akademskih studija i stvaranjem osnova za realizaciju nastave i na trećem ciklusu, a u svemu tome jako je bitno to što smo  proteklih godina značajno ojačali i podmladili nastavno-naučni  kadar i to uglavnom studentima našeg fakulteta“.
 

U ime Univerziteta, prisutne goste, a posebno mlade inženjere poljoprivrede pozdravio je rektor prof. dr Stanko Stanić. 

 

„Zadovoljstvo i privilegija što sam u prilici da vas pozdravim u ime Univerziteta su time veći što danas obilježavamo 21. godišnjicu uspješnog rada Poljoprivrednog fakulteta koji je te uspjehe postizao u najtežim uslovima od svih naših fakulteta. Posebno zadovoljstvo osjećam zato što se danas promoviše nova generacija diplomiranih inženjera i magistara poljoprivrede  i što naša privreda, u ovo vrijeme duboke ekonomske krize, time dobija novu snagu koja je najpozvanija da bude kreator ideja, mjera i politika koje će voditi savladavanju takvog stanja“, istakao je rektor podsjećajući prisutne inženjere i magistre da time što su dobili diplome, njihova veza sa Fakultetom i Univerzitetom nije i ne smije biti prekinuta.

 

Novopečenim inženjerima poljoprivrede je čestitao i poželio uspjeh u budućem radu i prof. dr Saša Petrović, predsjednik Upravnog odbora AGRIVOC TEMPUS projekta u kojem učestvuje i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci. Svečanost povodom Dana Poljoprivrednog fakulteta odličnim izvedbama upotpunile su i mlade umjetnice sa Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci,  mecosopran Ana Simanić i Dunja Marković koja ju je pratila na klaviru.