Navigacija
Viber X logo

“Banjalučko studentsko pozorište“ na festivalu „Amadeof“ u Zagrebu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

“Banjalučko studentsko pozorište“ učestvuje 6. septembra 2013. godine sa predstavom “Rekvijem za ljubav” na festivalu „Amadeof“ u Zagrebu.

amadeoff_logo_festivala

"Rekvijem za ljubav"  je autorski projekat reditelja Seada Đulića rađen u koprodukciji “Banjalučkog studentskog pozorišta ” i “Mostarskog teatra mladih 1974”.


Plakat festivala
Dramaturzi prestave su: Milan Gajić i Mario Ćulum, a asistent scenografa je Nevena Milašinović. U predstavi igraju: Amra Prutina, Jovana Tanasić, Filip Grumić, Dragana Đedović, Gordana Ružić, Kristina Matošević, Maja Stojčević, Bojana Tomašević, Maja Crnobrnja, Ivana Ignjatić, Miljana Orašanin, Vesna Gojić, Boris Savić, Filip Ignjatić, Blanka Knežević, Nikolina Prosan, Jelena Kecman, Aleksandar Ševo i Drago Batar.

Fotografija iz predstave

Predstava će se igrati u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, a početak je u 21 čas.  U slučaju kiše, predstava će biti odigrana u pozorištu „Vidra“. Ovaj komad rađen je prema motivima „Legende o Safikadi“ i predstavlja dokumentarnu dramu koja omogućava glumcima da na nov i moderan oblik pozorišnog stvaralaštva, ispričaju dramu o nemogućoj i zabranjenoj ljubavi. Jedno od obilježja ove predstave je stvaranje teksta koji nastaje autobiografskom angažovanošću samih stvaralaca.
Ovogodišnji, 3. međunarodni „Amadeof“ festival, na kojem će uz hrvatske, nastupiti pozorišta iz Bosne i Hercegovine i Srbije, održaće se od 4. do 8. septembra, svake večeri od 21 čas na sceni „Amadeo“ u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja. U slučaju lošeg vremena, predstave će se izvoditi u pozorištu „Vidra“. Program festivala će pratiti stručni žiri u sastavu: Marina Petković Liker (reditelj i dramski pedagog), Višnja Rogošić (teatrolog) i Dean Krivačić (glumac).
Posljednje večeri festivala žiri će dodijeliti nagradu najboljoj predstavi. Za vrijeme trajanja festivala, od petka do nedjelje, u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju održaće se pozorišna radionica "Gluma u svakodnevici" pod vodstvom pozorišnog pedagoga Denisa Patafte, otvorena za sve zainteresovane, bez obzira na njihovu dob ili prethodna glumačka iskustva. Međunarodni „Amadeof“ festival je platforma „Klupske kazališno-glazbene scene Amadeo“ posvećena nezavisnom, studentskom, alternativnom i amaterskom pozorištu. Pokrenuta 2011. godine, zagrebačkoj publici pruža uvid u rad brojnih pozorišnih družina iz Hrvatske i okolnih zemalja koje se nemaju priliku često vidjeti na pozornicama. No, one svojom svježinom, kreativnošću, predanošću, društvenim angažmanom te slobodom pozorišnog izraza i te kako zaslužuju pažnju javnosti.