Navigacija
Viber X logo

Konkurs za studentski dramski tekst

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

 
Konkurs za studentski dramski tekst 

Na osnovu Pravilnika o organizovanju, „Banjalučko studentsko pozorište“ raspisuje dana 16. avgusta 2013. godine KONKURS za originalni studentski dramski tekst. 

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji trenutno studiraju na nekom od univerziteta u Banjoj Luci, bez obzira na mjesto prebivališta. Biće razmatrani originalni dramski tekstovi izvorno napisani na srpskom ili na nekom drugom jeziku. 

Prema Pravilniku, uzimaće se u obzir neizvođeni dramski tekstovi. „Banjalučko studentsko pozorište“ preuzima prava na objavljivanje svih tekstova prispjelih na konkurs i prava na praizvođenje. 

Rok za slanje tekstova je 18. oktobar 2013. godine. 

Uz tekst je potrebno poslati i skeniranu prvu stranu indeksa (studentske knjižice). 

Tekstovi prispjeli na konkurs biće objavljeni na Facebook profilu „Banjalučkog Studentskog pozorišta“. 

Po objavljivanju tekstova, autori su dužni da do kraja oktobra tekuće godine obezbijede aktere koji će javno pročitati tekst u terminu koji im odredi Uprava pozorišta. Sva javna čitanja će biti tonski snimana, a audio snimci zajedno sa štampanim primjerkom drame pohranjeni u arhivu „Banjalučkog Studentskog pozorišta“. 

Dodeljuje se samo jedna nagrada koja nosi naziv “Crveni kesten”.Nagrada podrazumijeva diplomu i praizvedbu teksta i nije novčane prirode. O nagradi će odlučivati stručni žiri, koji će biti formiran tek pošto sve drame budu javno snimljenje.
Dramski tekst i skeniranu prvu stranu indeksa autora slati isključivo putem email-a na adresu: studentskopozoriste.bluka@gmail.com.