Navigacija
Viber X logo

Konkurs za sufinansiranje programa i projekata studentskih organizacija visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj Luci

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas Javni konkurs za sufinansiranje programa i projekata studentskih organizacija visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj za 2013. godinu.

Konkurs se odnosi na sufinansiranje programa i projekata iz oblasti studentskog organizovanja, međunarodne saradnje, organizovanje stručnih programa, tribina i predavanja, naučno-stručnih radova i projekata, sportskih i kulturnih aktivnosti i edukacije, studentskih medija i ostalih projekata koji doprinose unapređenju studentskog rada i organizovanja, studentskog standarda, zastupanju interesa i prava studenata.

Pravo podnošenja prijave imaju studentska predstavnička tijela, studentske organizacije registrovane kod nadležnih organa i asocijacije studentskih organizacija, saopšteno je iz Ministarstva.

Komisija za izbor programa ili projekata izvršiće vrednovanje i rangiranje prijavljenih programa i projekata, na osnovu opštih kriterijuma i bodovne skale za ocjenjivanje – utvrđenih Pravilnikom o sufinansiranju programa i projekata studentskih organizacija. Programi i projekti će se finansirati maksimalno do 80 odsto njihove ukupne vrijednosti.

Sve informacije o uslovima konkurisanja možete naći na ovom linku:

http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mpk/JavniPozivi/javnipozivi/Pages/Javni_konkurs_za_studentske_projekte.aspx

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa.

Konkurs je objavljen na portalu Vlade Republike Srpske www.vladars.net na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.