Navigacija
Viber X logo

Rektor čestitao studentima Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci na pobjedi na međunarodnom takmičenju u Mađarskoj

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 05.06.2013. godine rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić, zajedno sa prorektorom za međunarodnu saradnju prof. dr Valerijom Šaulom i prorektorom za naučni rad prof. dr Milanom Matarugom, primio je studente našeg Elektrotehničkog fakulteta koji su osvojili pobjedu u ekipnom dijelu i prva tri mjesta pojedinačno na međunarodnom takmičenju iz Elektronike, koje je održano u Balatonu, u Mađarskoj. Studentima se pridružio prof. dr Ferid Softić, nastavnik na Katedri za elektroniku Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.



Studenti Vedran Jovanović, Slobodan Milutinović i Filip Savić su dostojno predstavljali svoj fakultet, univerzitet i Republiku Srpsku na prestižnom takmičenju, te su svojim uspjehom i rezultatima nadmašili ugledne fakultete, kao što su Elektrotehnički fakultet iz Novog Sada i Fakultet elektronike iz Zagreba.

Studenti Elektrotehničkog fakulteta 

Studente je, uz podršku dekana Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Branka Dokića i njegovih saradnika-prodekana, te profesora na Katedri za elektroniku, za takmičenje pripremao asistent Velibor Škobić koji je, takmičeći se dok je studirao, takođe postizao vrhunske rezultate.

Čestitajući studentima na sjajnom uspjehu, rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić, je istakao značaj brige za ovakve studente kojima treba pružiti uslove za kvalitetniji rad, te stvoriti prostor za njihovo napredovanje i zapošljavanje na našem univerzitetu. Rektor Stanić i njegovi saradnici su izrazili opredjeljenost rukovodstva Univerziteta u Banjoj Luci da prepozna i pomogne talentima među studentima da ostvare svoje kreativne profesionalne sposobnosti i želje, a time pomognu razvoju svog fakulteta i Univerziteta, a posebno privrede i industrije Republike Srpske.