Navigacija
Viber X logo

Radni sastanak sa rektorom i prorektorom Međunarodnog BURCH univerziteta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić i prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Valerija Šaula sastali su se dana 17.06.2013. godine sa rektorom Međunarodnog Burch univerziteta (International Burch University) iz Sarajeva prof. dr Huseinom Pademom (Hüseyin Padem) i prorektorom za naučni rad i međunarodnu saradnju tog univerziteta prof. dr Azamatom Akbarovim (Azamat Akbarov).

Susret predstavnika Univerziteta u Banjoj Luci sa predstavnicima Međunarodnog Burch univerziteta  

U razgovoru su učestvovali i doc. dr Željka Babić, šef Studijskog programa za engleski jezik i književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, g. Admir Salihagić, generalni sekretar i g. Damir Topalović, koordinator kancelarije za međunarodnu saradnju Međunarodnog Burch univerziteta.

Radni sastanak je bio posvećen pitanjima realizacije Protokola o nastavnoj i naučnoj saradnji, koji su dvije institucije potpisale 15.04.2013. godine.


Susret predstavnika Univerziteta u Banjoj Luci sa predstavnicima Međunarodnog Burch univerziteta

Međunarodni Burch univerzitet (International Burch University) iz Sarajeva je privatna visokoškolska ustanova koja je, po odluci Ministarstva prosvjete Kantona Sarajevo, osnovana 2008. godine.
Kompletan proces nastave na ovom univerzitetu odvija se na engleskom jeziku, osim na studijskom programu "Turski jezik i književnost", koji se izvodi na turskom jeziku.

Više podataka o nastanku, studijskim programima, osoblju i dosadašnjim aktivnostima ovog univerziteta mogu se naći na internet stranici www.ibu.edu.ba