Navigacija
Viber X logo

Akademska razmjena sa Univerzitetom "Sveti Ćirilo i Metodije" iz Velikog Trnova, Bugarska

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Valerija Šaula primila je u radnu posjetu doc. dr Juliju Jordanovu Pulovu-Ganevu (Yuliya Yordanova Pulova-Ganeva) i doc. dr Milenu Hristovu Jorgovu (Milena Hristova Yorgova) sa Univerziteta «Sveti Ćirilo i Metodije» iz Velikog Trnova.

Prorektor prof. dr Valerija Šaula primila je u radnu posjetu doc. dr Juliju Jordanovu Pulovu-Ganevu i doc. dr Milenu Hristovu Jorgovu sa Univerziteta "Sveti Ćirilo i Metodije" iz Velikog Trnova
 
Gosti iz Bugarske se nalaze u projektu akademske razmjene na Fakultetu političkih nauka - Studijski program socijalnog rada našeg univerziteta od 03-09.6.2013. godine, na osnovu Sporazuma o saradnji i akademskoj razmjeni između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta "Sveti Ćirilo i Metodije" iz Velikog Trnova (Bugarska), koji je zaključen 1995. godine, a obnovljen 18.4.2008. godine i 18.4.2013. godine.

Tokom posjete, gosti iz Bugarske će se upoznati sa sadržajem i metodama rada i studiranja na Univerzitetu u Banjoj Luci, posebno na Studijskog programu socijalnog rada na Fakultetu političkih nauka, te posjetiti humanitarnu organizaciju "Partner" koja, između ostaloga, pruža usluge personalne asistencije licima sa invaliditetom, i Gerijatrijski centar u u Banjoj Luci.

Tokom boravka na Univerzitetu u Banjoj Luci, doc. dr Julija Jordanova Pulova-Ganeva i doc. dr Milena Hristova Jorgova će se upoznati i sa radom Univerzitetskog centra za podršku studentima sa invaliditetom.
U uzvratnoj akademskoj posjeti/razmjeni će u zimskom semestru 2013/2014. godine na Univerzitetu "Sveti Ćirilo i Metodije" u Velikom Trnovu boraviti doc. dr Vesna Šućur-Janjetović i doc. dr Jagoda Petrović, sa Fakulteta političkih nauka.

Više informacija o Univerzitetu«Sveti Ćirilo i Metodije» iz Velikog Trnova možete naći na www.uni-vt.bg.