Navigacija
Viber X logo

Mogućnosti studiranja na Državnom univerzitetu Nižnjeg Novgoroda „Lobačevski“

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Obavještavamo Vas o mogućnostima studiranja na Državnom univerzitetu Nižnjeg Novgoroda „Lobačevski“, Ruska Federacija.
Državni univerzitet Nižnjeg Novgoroda „Lobačevski“ (UNN) je osnovan 1916. godine. U 1918. godini postao je prva visokoškolska državna institucija u SSSR. 1956. godine Univerzitet dobija ime po velikom ruskom matematičaru, Nikolaju Lobačevskom.
UNN je jedan od vodećih klasičnih istraživačkih univerziteta u Rusiji i pobjednik svih većih skorašnjih ruskih takmičenja visokoškolskih institucija. 2009. godine, Vlada Rusije je dodijelila Univerzitetu status nacionalnog istraživačkog univerziteta.
Danas UNN pruža kvalitetno obrazovanje za više od 4000 studenata osnovnih studija i apsolvenata, kao i za više od 900 postdiplomaca. Osoblje univerziteta sačinjava više od 1200 magistara i preko 400 doktora nauka. Strani studenti iz više od 65 zemalja širom svijeta su odabrali UNN.
UNN aktivno sarađuje sa stranim partnerima, osvojio je brojne međunarodne nagrade i ostvario blisku saradnju sa različitim ruskim i stranim kompanijama (Intel, Microsoft, NVIDIA, Cisco Systems). Univerzitet je takođe član Udruženja vodećih univerziteta Rusije i Evropske asocijacije univerziteta (EUA). UNN je jedan od 13 ruskih univerziteta koji je uključen na svjetsku listu najboljih univerziteta po „QS World University Ranking“.

Državni univerzitet Nižnjeg Novgoroda „Lobačevski“