Navigacija
Viber X logo

Nagrada za inovacije u javnoj upravi

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Takmičenje Evropske komisije za pronalaženje najinovativnijih javnih uprava u Evropi je još uvijek otvoreno -ali samo do 15.2.2013. Evropska komisija podstiče lokalne, regionalne i nacionalne javne uprave da podnesu svoje projekte.

Do devet nagrada u iznosu od 100.000 evra biće dodjeljene postojećim, uspješnim inicijativama za građane, preduzeća, obrazovanje ili istraživanje. Novac od nagrade će nagrađena javna uprava koristiti da poveća i proširi svoju inicijativu, čime će uticati na postojeće napore, ali i podsticanje daljnje izvrsnosti i inovacija u javnom sektoru. Takmičenje je otvoreno za sve javne uprave uspostavljene u državama članicama EU ili zemljama povezanim s EU putem okvirnog programa za istraživanja.

Inicijative koje se šalju na takmičenje moraju biti u toku od jedne do četiri godine.

Pobjednici "Evropske nagrade za inovacije u javnoj upravi" će biti odabrani na osnovu četiri kriterijuma:

- ekonomski uticaj njihove inicijative,
- njen značaj za izazove društva,
- koliko je ideja originalna i koliko je lako ponoviti je
- kako planiraju da koriste novac od nagrade.

Nema unaprijed definisane liste projekata koji bi mogli biti kvalifikovani. Primjeri mogu uključivati: inicijative koje pružaju posebnu pomoć starijim osobama, ekološki javni prevoz, umrežavanje platformi za start-up malih i srednjih preduzeća, podrška za ruralne preduzetnike s alatima za e-poslovanje, novi pristupi stručnom osposobljavanju ili olakšavanje preduzetništva istraživača.

Više informacija:

http://ec.europa.eu/research/innovation-union/index_en.cfm?section=admin-innovators&pg=how