Navigacija
Viber X logo

UNIVERZITET U BANJOJ LUCI PROSLAVIO 37. ROĐENDAN

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu Republike Srpske obilježeno je 37. godina rada i razvoja Univerziteta u Banjoj Luci.

Svečana akademija

Prisutnim gostima obratili su se domaćin,  rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić, kao i ugledni gosti: rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu i predsjedavajući Rektorske konferencije Republike Srpske prof. dr Mitar Novaković, rektor Univerziteta u Bihaću i predsjedavajući Rektorske konferencije Bosne i Hercegovine prof. dr Refik Šahinović, rektor Univerziteta odbrane iz Beograda, u ime Konferencije univerziteta Srbije, prof. dr Miodrag Jevtić, gradonačelnik Banje Luke g. Slobodan Gavranović, te potpredsjednik Vlade Republike Srpske i ministar nauke i tehnologije prof. dr Jasmin Komić.

Umjetnički program akademije su osmislili i izveli zaposleni i studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Najbolji studenti Univerziteta

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić je i ove godine uručio je prigodne nagrade najboljim studentima svih fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, kao i najboljem studentu Visoke škole unutrašnjih poslova, pridruženoj članici Univerziteta u Banjoj Luci.

general-pukovnik Leonid Grigorijevič Ivašov

U popodnevnom i večernjem dijelu programa, gost Univerziteta u Banjoj Luci bio je ugledni vojni stručnjak iz Ruske Federacije, general-pukovnik Leonid Grigorijevič Ivašov, doktor istorijskih nauka, profesor na Vojnoj akademiji i Diplomatskoj akademiji, te predsjednik Akademije za geopolitička pitanja Ruske Federacije. Organizatori posjete general-pukovnika Ivašova Republici Srpskoj su bili Centar za istraživanje migracija iz Beograda i Fakultet političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2213/svecana_akademija.jpg