Navigacija
Viber X logo

Novi poziv JRC Enlargement and Integration Action 2013 (E&IA 2013)

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Združeni istraživački centar Evropske komisije pruža naučnu i tehničku podršku zemljama na putu ka članstvu u EU, novimčlanicama EU i pridruženim članicama Okvirnog programa 7 kao i partnerskim zemljama Evropske politike susjedstva te Rusiji. Ove aktivnosti pružaju podršku procesu transfera EU zakonodavnog okvira u nacionalnu legislativu i olakšavajunaučnu i tehničku razmjenu.

JRC E&I aktivnosti promovišu trening,mobilnost i zajedničke projekte koji se bave specifičnim potrebama pomnutih zemalja i regiona. Fokus je stavljen na kompleksna naučna i tehnička pitanjakoja podupiru EU legislative u olastima kao što su: održiva energija, energetska bezbjednost, biotehnologije, kvalitet i bezbjednost hrane, zaštitaživotne sredine, upravljanje vodama, procjena rizika i nuklearna bezjednost.

E&IA 2013 poziv uključuje:

 •        MOGUĆNOST ZAPOSLENJA

JRC nudi ukupno 40 privremenih pozicija zadelegovane nacionalne eksperte i grantholdere. Poziv je usmjeren na eksperte izistraživačkih organizacija, javne uprave, nacionalnih referentnih laboratorijai naučnike iz sljedećih zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske,Farskih Ostrva, Islanda, Linhenštajna, Moldavije, Crne Gore, Norveške, Švajcarske, Srbije, Turske i BJR Makedonije.

U pozivu je trenutno objavljeno 5 pozicija, dok dodatne pozicije mogu biti objavljene u oktobru 2012. 

 
• AKTIVNOSTI (radionice, treninzi, škole ikonferencije)

JRC nudi specijalizovane radionice i napredne kurseve, ljetne škole i konferencije. Radionice su kreirane tako da dozvoljavaju odgovarajućim organizacijama u novimdržavama članicama EU, državama kandidatima, potencijalnim državama kandidatima, FP7 pridruženim zemljama, zemljama Evropske politike susjedstva, te Rusije, da proučavaju naučne i tehničke metode i tehnike koje podupiruimplementaciju EU politika. One takođe pružaju priliku za EU institucije da nauče nešto o metodama koje se koriste u tim zemljama i ujedno priliku za objestrane da diskutuju o tome kako EU zakonodavstvo treba primjeniti u budućnosti.

U okviru E&IA poziva je objavljeno 40 aktivnosti.

 

Više informacija na linku: http://ec.europa.eu/dgs/jrc/index.cfm?id=1720