Navigacija
Viber X logo

Realizacija aktivnosti iz TEMPUS projekta CCMLL

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U sklopu aktivnosti na TEMPUS projektu pod nazivom “Modernizacija nastavnih planova i programa i cjeloživotno učenje”, skraćeno CCMLL (Center for Curricula Modernisation and Lifelong Learning, broj 511354-TEMPUS-1-2010-1-ES-TEMPUS-SMHES), 06.07.2012. godine, na Univerzitetu u Banjoj Luci, održan je okrugli sto na temu: ''Prilagođavanje kompetencija u nastavnim planovima i programima potrebama privrede''.

Predavači na okruglom stolu CCMLL

Na okruglom stolu prezentacije su održali: g-din Haris Muhić, direktor SUS BiH, Jelena Rožić, stručni saradnik za međunarodnu saradnju UNIBL, prof. dr Simo Jokanović, prorektor za nastavu i studentska pitanja UNIBL i doc. dr Igor Jokanović, Arhitektonsko-građevinski fakultet UNIBL.

Prorektor Simo Jokanović
  
Pored predstavnika Univerziteta okruglom stolu su prisustvovali i učestvovali u diskusiji predstavnici Privredne komore Republike Srpske, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Gradske razvojne agencije – CIDEA, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Džender centra Vlade Republike Srpske, Razvojne agencije Republike Srpske.


Prisutni na prezentaciji
Koordinator ovog projekta je Univerzitet u Đironi (Španija). Osnovni cilj projekta je uspostavljanje i razvijanje potpuno funkcionalnog Centra za modernizaciju nastavnih planova i programa na BiH univerzitetima, kao podrška razvoju i integraciji univerziteta, i podsticanju veza između visokog obrazovanja i tržišta rada, u saradnji sa tri univerziteta iz EU.