Navigacija
Viber X logo

Posjeta ambasadora sedam država Univerzitetu u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 04.07.2012. godine Univerziteta u Banjoj Luci posjetili su ambasadori i predstavnici ambasada sedam različitih država.

Rektor i prorektori prilikom posjete ambasadora sedam država Univerzitetu

Najprije je prof. dr Stanko Stanić, rektor Univerziteta u Banjoj Luci, u prvu radnu posjetu Univerzitetu primio novu ambasadorku Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini, Nj.E. g-đu Auroru Mehiu (Aurora Mejia), sa kojom je razgovarao o mogućnostima podrške učenju španskog jezika na Univerzitetu u Banjoj Luci.

 
Prezentacija vezana za projekat borbe protiv korupcije

Nakon toga, održana je prezentacija projekata vezanih za borbu protiv korupcije, u kojima je Univerzitet u Banjoj Luci učestvovao u saradnji sa nevladinim organizacijama «Vesta» (Tuzla), Omladinski komunikativni centar (Banja Luka) i Centar za civilno društvo «Kyodo» (Sarajevo). Projektni timovi pomenutih projekata su ambasadorima Grčke, Francuske i Poljske, te predstavnicima ambasada Češke i Slovačke, predstavili rezultate aktivnosti koje su finansirane iz predpristupnih fondova Evropske unije. Sastanku su prisustvovali dekani, prodekani, profesori i studenti fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, te projektni koordinator u Delegaciji Evropske unije u Bosni i Hercegovini g-đa Brigita Kuhar.

Publika na prezentaciji

Kasnije istog dana, nakon radnog sastanka sa rektorom Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stankom Stanićem, prorektorom za međunarodnu saradnju prof. dr Valerijom Šaulom i dekanom Fakulteta političkih nauka prof. dr Nenadom Kecmanovićem, polaznicima Diplomatske akademije Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci zanimljivo predavanje održao je ambasador Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Nj.E. prof. dr Ninoslav D. Stojadinović.