Navigacija
Viber X logo

Konkurs za Alpbah ljetnu školu o evropskim intergacijama (ASSEI-B12)

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ljetna škola održava se od 13- 23. septembra 2012. godine u Beogradu.
ASSEI-B12 okuplja 25 kandidata iz 10 zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Kosovo* i Srbija.
Učešće u Alpbah ljetnoj školi o evropskim integracijama u Beogradu (ASSEI-B12) otvoreno je za studente, postdiplomce i mlade profesionalce, do 35 godina, iz navedenih zemalja, bez ograničenja po pitanju njihovog obrazovnog profila.

Plakat ASSEI-B12

Konkurs je otvoren do 17. jula 2012. Klub Alpbah Beograd pokriva troškove smještaja, učešća i materijala za školu kao i obroka i ekskurzija.

U prilogu je aplikacioni formular.

Aplikacioni formular 

Za sve dodatne informacije:
Sanja Milosavljević
potpredsednica
Klub Alpbah Beograd

 

ALPBAH LETNJA ŠKOLA O EVROPSKIM INTEGRACIJAMA U BEOGRADU (ASSEI-B12)

(Beograd, Srbija, Septembar 13-23, 2012) za 25 studenata iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Kosova* i Srbije.

KO?

Klub Alpbah Beograd, u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu – Institutom za filozofiju u društvena istraživanja, po šesti put organizuje Alpbah letnju školu o evropskim integracijama u Beogradu (ASSEI-B12) koja predstavlja intenzivan kurs o EU i procesima evropskih integracija.

ŠTA?

Projekat ASSEI-B12 prati model, program i predavanja Alpbah letnje škole o evropskim integracijama koju su osmislili i organizovali Evropski forum Alpbah i Institut za međunarodno javno pravo, evropsko pravo i međunarodne odnose Univerziteta u Insbruku.

CILJEVI ASSEI-B12?

Napredak u procesu evropskih intergracija označava i rastuću potrebu za daljim obrazovanjem u tom pogledu u region Jugoistočne Evrope. Izražena je i potreba za značajnim poboljšanjem saradnje između zemalja. Projekat ASSEI-B12 ističe da su regionalna saradnja i pomirenje preduslovi za integraciju u EU. Prepoznajući ovo, ASSEI-B12 je izgrađen na dve ključne ideje:

  • Da unapredi znanje studenata, postdiplomaca i mladih profesionalaca o istoriji, pravu, socio-ekonomskim integracijama, političkom sistemu EU, studenata najrazličitijih oblasti kao što su pravo, ekonomija, političke nauke, tehničke nauke, lingvistika, sociologija itd.
  • Da podstakne i inicira saradnju između mladih iz društava koja imaju istoriju sukoba i ratova. Raznovrsnost učesnika iz brojnih zemalja doprinosi pokretanju debate i diskusije o temama kao što su postkonflikna pravda, predrasude i izgradnja mira. Projekat razvija mrežu mladih, naprednih ljudi koji se zalažu za evropske i regionalne perspektive u njihovim sredinama.

 
GDE?

Alpbah letnja školu o evropskim integracijama u Beogradu (ASSEI-B12) se organizuje u saradnji sa Institutom za filozofiju i društvenu teoriju, Univerziteta u Beogradu.


KO SE MOŽE PRIJAVITI?

ASSEI-B12 okuplja 25 kandidata iz 10 zemalja: Albanija,Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Kosovo* i Srbija.

Učešće u Alpbah letnjoj školi o evropskim integracijama u Beogradu (ASSEI-B12) otvoreno je za studente, postdiplomce i mlade profesionalce, do 35 godina, iz navedenih zemalja, bez ograničenja po pitanju njihovog obrazovnog profila.


KAKO SE PRIJAVITI?

Pošaljite Vaš CV i aplikacioni obrazac (u prilogu) na e-mail adresu assei_belgrade@beoalpbach.org.
Rok za dostavljanje aplikacija je 17. jul 2012.

Selektovani kandidati će biti obavešteni o učešću do 31. jula 2012. godine. Molimo vas da uzmete u obzir da odustajanje od programa koje je kasnije od 20. avgusta povlači plaćanje penala u iznosu od 50% od ukupne sume stipendije.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE: Do 17-tog jula, 2012


STIPENDIJE ZA 25 UČESNIKA?

Klub Alpbah Beograd sa dugogodišnjom podrškom partnera: GIZ-Serbia (Nemačka međunarodna saradnja u Srbiji), Mreža Evropskih Fondacija, Hypo Alpe Adria Bank u Srbiji, Raiffeisen Bank u Srbiji i Atlas Fondacija pokriva troškove učešća, materijala, smeštaja, obroka i ekskurzija tokom trajanja škole. Troškovi viza i putni troškovi nisu uključeni u stipendiju.

Sva predavanja biće održana na engleskom jeziku. Predavači su eminentni profesora iz Austrije, Francuske, Nemačke, SAD i Srbije a pohađanjem škole učesnici koji uspešno polože finalni ispit biće nagrađeni sertifikatom i sa 4 ESPB.

Više detalja o temama, predavanjima i aktivnostimatokom trajanja škole dostupno je u prilogu ili na web adresi
www.beoalpbach.org