Navigacija
Viber X logo

AISTS sportske stipendije za međunarodni master u Švajcarskoj

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

CILJ
AISTS nudi dvije stipendije sportistima za studiranje na masteru o naprednim studijama u administraciji i tehnologiji sporta (AISTS MSA) through a scholarship. Dvije stipendije su dostupne za 2013. godinu.

UVOD
U mnogim sportovima međunarodni vrhunski sportisti se bore da osiguraju finansijsku podršku koja im je potrebna za dalje školovanje, kako bi nastavili profesionalni život nakon završetka svoje sportske karijere.

Sportisti su pozvani da se prijave za AISTS master program jer oni donose svoje jedinstveno iskustvo profesionalnog ili poluprofesionalnog sportiste. Pored toga, sportske organizacije su veoma zainteresovane za podršku ovakvim pojedincima za vrijeme trajanja i po završetku AISTS MSA programa. Sportske federacije, Međunarodni olimpijski komitet, nacionalni olimpijski komiteti, organizatori sportskih dešavanja, agencije za sportski marketing, svi oni imaju korist od saradnje sa ovakvim pojedincima jer oni kombinuju svoje izvanredno sportsko iskustvo sa visokim obrazovanjem u sportskom menadžmentu koje obezbjeđuje AISTS MSA program..

Detalji o stipendiji
Each AISTS Athlete Scholarship has a value of 12,800CHF and will go towards payment of the course fee of CHF 25,600 for the 2013 edition starting in January 2013. There are two scholarships available.

Kriterijumi za stipendiranje
Da bi se prijava uzela u razmatranje potrebno je da kandidat  ispunjava sljedeće zahtjeve:
 
•    Da uspješno ispunite onlajn obrazac Click here
•    Da posjeduje univerzitetsku diplomu – prvi stepen
•    Da ima finansijsku potrebu za stipendiranjem
•    Da je trenutni ili bivši sportisa na međunarodnom nivou, na primjer, da ima učešće na olimpijskim igrama, svjetskoj ligi, univerzijadi ili nekom drugom većem međunarodnom takmičenju

Kako biste se prijavili za stipendiju morate ispuniti onlajn prijavni formular ONLINE APPLICATION FORM prilikom čijeg popunjavanja će se tražiti da priložite sljedeće dokumente:
1) Motivaciono pismo za AISTS sportsku stipendiju (1 do 2 strane). Ovo pismo mora biti drugačije od motivacionog pisma koje prijavljujete na sljedećem linku  your application to the AISTS MSA.
2) Dokaz o finansijskoj potrebi za stipendijom (na primjer, izjava banke i sl.)
3) Dokaz o sportskoj karijeri i rezultatima, uključujući svjetsku rang listu u vašoj disciplini.
 
ROK ZA PRIJAVU: 15. avgust, 2012. godine
 
Važno: Molimo vas da imate u vidu da se postupak onlajn prijave ne može pauzirati pa nastaviti u narednoj fazi. Stoga se osigurajte da imate pripremljene sve dokumente koji se traže za prijavu prilikom započinjanja onlajn prijave.

Za više informacija posjetite: http://www.aists.org/athletescholarship/