Navigacija
Viber X logo

Uručene HUAWEI stipendije za školsku 2011/2012. godinu studentima Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Komisija za dodjelu HUAWEI stipendije (u sasatavu: dr Božo Važić, docent, mr Željko Račić, viši asistent i Anabela Brkić, student), na osnovu raspisanog konkursa i provjere dostavljene dokumentacije, utvrdila je konačnu rang listu kandidata kojima se u školskoj 2011/2012. godini dodjeljuje HUAWEI stipendija.

Rukovodstvo Univerziteta sa stipendistima

Nagrađene studente je dana 29.06.2012. godine primio rektor Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Stanko Stanić, koji je studentima uručio odluku o dodjeljivanju stipendije. Ceremoniji dodjele su prisustvovali i prof. dr Miroslav Grubačić, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci, te prorektori: prof. dr Valerija Šaula, prof. dr Draško Marinković i doc. dr Božo Važić.

Stipendije su dobili sljedeći studenti: Mirjana Jurišić, Dragan Bogdanović Bjeličić, Dragana Subotić, Jelenka Galić, i Nina Govedar.

Stipendisti HUAWEI za školsku 2011/2012

Prema Ugovoru o donaciji od 27.10.2010. godine, kompanija HUAWEI Technologies, d.o.o., donator, se obavezao da će za studente Univerziteta u Banjoj Luci obezbijediti po pet stipendija godišnje u periodu od 8 akademskih godina (2010-2018). Iznos stipendije koja se isplaćuje jednokratno tokom jedne školske godine je 1250 američkih dolara (protivvrijednost u konvertibilnim markama), a ukupan iznos donacije iznosi 50.000 američkih dolara.