Navigacija
Viber X logo

Realizacija aktivnosti iz TEMPUS projekta EQADE

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U sklopu aktivnosti na TEMPUS projektu pod nazivom “Uspostavljanje osiguranja kvaliteta u doktorskim studijima”, skraćeno EQADE (Embedding Quality Assurance in Doctoral Education – EQADE, broj 516891-TEMPUS-1-2011-1-DE-TEMPUS-SMGR), 24. i 25.05.2012. godine, održana je radionica o Salzburškim principima, u Mostaru.

EQADE
 

Tokom radionice predstavljeni su izvještaji o doktorskim studijama i istraživanju u Evropskoj uniji i na javnim univerzitetima u Bosni i Hercegovini, kao i pregled doktorskih studija na Univerzitetu u Hajdelbergu (Njemačka), Univerzitetu u Palermu (Italija), Univerzitetu Dunarea de Jos u Galatiju (Rumunija) i Univerzitetu u Bergenu (Norveška). Predstavljena je analiza prema Salzburškim principima i drugim značajnim dokumentima, kao i baza podataka Springerlink.

Radionica-Mostar

Koordinator ovog projekta je Univerzitet u Hajdelbergu (Njemačka).

Predavanje-EQADE

Osnovni cilj projekta je uspostavljanje efikasnije strukture osiguranja kvaliteta u razvijanju i provođenju doktorskih programa na svim javnim univerzitetima u BiH, koji bi bili model i svim drugim visokoškolskim ustanovama u BiH.


Ucesnici-radionice