Navigacija
Viber X logo

Ljetni Univerzitet u Bukureštu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ljetni Univerzitet u Bukureštu je međunarodni akademski i kulturni događaj koji traje dvije sedmice. Organizuju ga Studenski Senat pod okriljem Ekonomskih nauka ASE Univerziteta u Bukureštu u saradnji sa poslovnim, medijskim i neprofitnim organizacijama. 
Ukupno 55 studenata iz cijelog svijeta će učestvovati na osmom izdanju ovogodišnjeg ljetnog univerziteta u periodu od 12.08. do 26.08. 2012. godine. Tema ljetne škole je kreativnost i inovacija za buduće biznise. Ljetna škola uključuje i produženi vikend istraživanja destinacija koje organizatori izaberu za slobodno vrijeme.
Postoje tri mogućnosti za apliciranje na Ljetni univerzitet. Zavisno od tipa aplikacije koji se izabere, potrebno je poslati dokumente službeniku za odabir kandidata na:

application@bsu.ase.ro

Potrebni dokumenti  za standardn aplikaciju su aplikacioni formular i curriculum vitae (Euro Pass format)
Ukupni troškovi: 530 evra
Rok za prijavu: 24. juni 2012. godine


Studenti koji izaberu standardnu aplikaciju će dobiti odgovor u roku od sedam dana od dana prijema aplikacije. Moguće je ostvariti djelimično pokriće troškova kao i punu stipendiju.

Za djelimično pokriće troškova potrebno je dostaviti:
-Aplikacioni formular
- Curriculum vitae (Euro Pass format)
- Pismo namjere (zašto biste trebali biti prihvaćeni za BSU 2012, šta mislite kako će vam iskustvo iz Bukurešta koristiti u budućnosti, zašto vam je potrebna djelomična pokrivenost troškova - maksimalno 500 riječi)
Trošak: 265 evra
Rok za prijavu: 25. juni 2012. godine


Za punu stipendiju potrebno je dostaviti:

Potrebni dokumenti:

- Aplikacijski formular
- Curriculum vitae (Euro Pass format)
- Pismo namjere (zašto biste trebali biti prihvaćeni za BSU 2012, što mislite kako će vam iskustvo iz Bukurešta koristiti u budućnosti, zašto trebate punu pokrivenost troškova, maksimalno 500 riječi)
- Esej na zadano temu koji ne smije imati više od 800 riječi, treba se koristiti font Times New Roman, veličina 12, razmak 1,5.

Rok za prijavu: 15. juni 2012. godine

Deset najboljih aplikacija  će dobiti pravo na pokrivanje punih troškova. Studenti koji apliciraju za punu stipendiju a ne uspiju je dobiti, će dobiti popust od €50 za aplikaciju za djelimično pokriće troškova (ukoliko aplikacija bude prihvaćena) Ljetni univerzitet (nezavisno od vrste aplikacije koju je kandidat izabrao) uključuje školarinu, smještaj (stanovanje + 3 obroka dnevno), jedan produženi izlet, materijale i paket dobrodošlice (koji će se dobiti po dolasku). Ljetnim univerzitetom nisu obuhvaćeni troškovi prevoza koje studenti trebaju sami snositi.

Kontakt: application@bsu.ase.ro

 
Višeo program na sljedećem linku:
 
http://bsu.ase.ro/en/ i http://www.bsu.ase.ro/en/index.php/bsu-2012/applications