Navigacija
Viber X logo

LJETNI UNIVERZITET TUZLA – LJUT 2012

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

LJETNI UNIVERZITET TUZLA – LJUT 2012
20. – 28. 06. 2012.

 

Univerzitet u Tuzli poziva na tradicionalnu manifestaciju Ljetni Univerzitet Tuzla - LJUT 2012 , koja će se održati u periodu 20. – 28. juni 2012. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Centralna tema ovogodišnjeg LJUT-a je Doktorski studij kao aspekt internacionalizacije univerziteta , koja će okupiti brojne stručnjake iz zemlje i regiona.

Ljetni Univerzitet Tuzla osnovan je 1996. godine s ciljem promovisanja kulturne razmjene i akademske izvrsnosti u području u kojem su se uveliko osjećale posljedice rata. Od samog osnivanja LJUT okuplja stručnjake i studente iz zemlje i inostranstva, stvarajući široku mrežu entuzijasta koji nastavljaju sarađivati i nakon ove manifstacije. Veliki izbor kurseva i predavanja koji drže eminentni profesori i predavači u stimulirajućoj akademskoj sredini svakako su garancija bogatog iskustva akademske i kulturne razmjene.

Pored brojnih kurseva, seminara, okruglih stolova, konferencija i radionica organizovanih u okviru LJUT-a, a koje za cilj imaju razmjenu informacija i akumulaciju znanja, manifestacija nudi i jedinstvenu priliku da upoznate regiju Tuzle, ali i cijelu BiH, kroz raznovrsni program vannastavnih aktivnosti koje uključuju sportske aktivnosti, plesne događaje i ekskurzije.

Za dodatna pitanja obratiti se Uredu za međuuniverzitetsku i međunarodnu saradnju Univerziteta u Tuzli na kontakt telefon: +387 35 300 526; tel/faks: +387 35 300 528 ili

international@untz.ba

Dr.sc. Mensura Aščerić, van.prof.

Prorektorica za međuuniverzitetsku i međunarodnu saradnju

Univerziteta u Tuzli