Navigacija
Viber X logo

Prijava za dodjelu pomoći studentima deficitarnih zanimanja u Republici Srpskoj

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i ove godine će obezbjediti finansijsku pomoć za studente deficitarnih zanimanja. Ministarstvo će pristupiti procesu realizovanja pomoći nakon što javne visokoškolske ustanove dostave potrebne podatke Ministarstvu.
Na osnovu Odluke o broju redovnih studenata koji se upisuju u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2011/12. godini na javnim visokoškolskim ustanovama ("Službeni glasnik Republike Srpske"), broj 35/11, 46/11, 66/11, 97/11 i 105/11), studentima koji se prvi put upišu u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2011/12. godini, na studijske programe iz oblasti matematike i fizike na javnim visokoškolskim ustanovama i do kraja prvog semestra polože najmanje dva ispita, Ministarstvo prosvjete i kulture obezbjediće finansijsku pomoć sa konta
4161 - doznake za studente deficitarnih zanimanja.

Prema tome: studenti studijskih programa: matematika i informatika, matematika i fizika, matematika i računarstvo i fizika, koji se izvode na javnim visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj mogu primati pomoć ako ispunjavaju gore navedene uslove.
Studentima druge i viših godina studija na studijskim programima: matematika, fizika, informatika, mašinstvo, elektrotehnika i geodezija, Ministarstvo će dodjeljivati pomoć sve do okončanja studiranja, ako nisu obnovili nijednu godinu studija i ako ne primaju stipendiju Ministarstva prosvjete i kulture u tekućoj godini.

Javni univerziteti u Republici Srpskoj dostaviće Ministarstvu svu potrebnu dokumentaciju do 01. aprila tekuće godine, kako bi Ministarstvo pristupilo realizaciji isplate pomoći studentima deficitarnih zanimanja u 2012. godini.

Prijava za dodjelu pomoći studentima deficitarnih zanimanja u Republici Srpskoj