Navigacija
Viber X logo

Predavanje održao g. Stiven M. Kon iz SAD-a

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 05.03.2012. godine gost Univerziteta u Banjoj Luci bio je g. Stephen M. Kohn (Stiven M. Kon), ugledni američki advokat i specijalista svjetskog glasa za problematiku «uzbunjivača» («zviždača») - whistleblowers.

Prorektor-Šaula

 

G. Kon je autor prvog priručnika o ovoj temi : «The Whistlerblowers Handbook: A Step by Step Guide to Doing Whats Right and Protecting Yourself» (Lyons Press, 2011), kao i još sedam različitih knjiga o pravnim pitanjima zaštite uzbunjivača. G. Kon je predsjednik Nacionalnog centra uzbunjivača, sa sjedištem u Vašingtonu, te advokat Nacionalne fondacije za pravnu zaštitu i obrazovanje uzbunjivača SAD-a.

Predavanje-Stivena-M-Kona

 

Tokom predavanja za studente, saradnike, nastavnike i druge zaposlene na Univerzitetu u Banjoj Luci, g. Kon je auditorijum upoznao sa osnovnim pojmovima iz ove kod nas malo poznate oblasti, iznio iskustva iz svoje bogate advokatske prakse i odgovarao na pitanja publike.

Publika-na-predavanju

 

Ovaj događaja je još jedan primjer višegodišnje dobre saradnje Univerziteta u Banjoj Luci sa ambasadom SAD-a u Bosni i Hercegovini.