Navigacija
Viber X logo

Potpisan protokol o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Grada Banja Luka

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor i gradonačelnik

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Stanko Stanić i gradonačelnik Grada Banja Luka, dipl. inž. Dragoljub Davidović potpisali su Protokol o saradnji,  27.03.2012. godine, u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci.

Potpisivanje protokola o saradnji

Protokolom je predviđena saradnja u oblasti praktične nastave za studente, volonterskog rada, povremeno angažovanje stručnih radnika gradske administracije u izvođenju nastave na studijskim programima na Univerzitetu u Banjoj Luci (prikazi praktičnog rada sa različitim grupama klijenata, sa ciljem boljeg poverzivanja teorijskih znanja i praktičnih iskustava), razmjena stručne literature, izrada projekata za potrebe Grada, zajedničko prijavljivanje na domaće i međunarodne projekte, stručno obrazovanje i usavršavanje osoblja i dr.

Ovo je prvi protokol kojim se na najvišem nivou reguliše saradnja između Univerziteta u Banjoj Luci i Grada u kojem Univerzitet djeluje već više od 35 godina.

Sastanak kod rektora

Potpisivanju Protokola prisustvovali su dekani fakulteta/Akademije, te je razgovarano o konkretnim oblicima saradnje po osnovu danas potpisnaog Protokola.