Navigacija
Viber X logo

Promocija doktora nauka Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

 

Diplom'e-Univerziteta


 

Program-promocije

 

Na Univerzitetu u Banjoj Luci je 30. januara 2012. godine  održana svečana ceremonija uručivanja Povelje profesor emeritus dr Mirku Skakiću i svečana promocija na čast doktora nauka koji su svoje doktorske disertacije odbranili na odgovarajućim fakultetima Univerziteta u Banjoj Luci.

Dekani-i-uvaženi -gosti

 Povelja-prof-Skakić

Rektor Univerziteta prof. dr Stanko Stanić uručio je Povelju profesor emeritus dr Mirku Skakiću, penzionisanom u zvanju redovnog profesora Filološkog fakulteta na predmetu Srpska književnost XX veka. Rektor je podsjetio da se ovo prestižno zvanje dodjeljuje penzionisanim profesorima našeg Univerziteta, koji su dali značajan doprinos razvoju nauke u određenoj užoj naučnoj oblasti; po proceduri koja počinje sa imenovanjem komisije od najmanje tri redovna profesora iz odgovarajuće uže naučne oblasti, razmatranja izvještaja od strane nastavno-naučnih vijeća fakulteta, do odluke Senata, te da profesori koji dobijaju ovo zvanje i priznanje i formalno mogu doživotno da ostanu u naučno-nastavnom procesu, na master i doktorskim studijama, na zadovoljstvo našeg Univerziteta.

Doktori-nauka

Rektor Univerziteta promovisao je na čast doktora nauka  22 kandidata, i to:  Igora Todorovića, Predraga Gajića, Vitomira Slijepčevića, Blagoja Šupića, Gordanu Đokić, Zorana Veličkovića, Darka Brodića, Nadu Banjac, Lejlu Čalkić, Predraga Špirića, Mirjanu Remetić, Sinišu Mitrića, Ranka Vulića, Biljanu Milošević, Vesnu Šućur-Janjetović, Selmu Porobić, Tanju Čolić, Živorada Milenovića, Spahiju Kozlić, Sanju Josifović-Elezović, Ljiljanu Aćimović i Admira Hadžikadunića. Rektor je, između ostalog, rekao: „...Kolegice i kolege, pozvani ste da u vašem naučnom trajanju otkrivate zrnca naučne spoznaje, koja će uticati na stvaranje i širenje novih vrijednosti, podsticati ljude na jačanje njihovog moralnog integriteta i digniteta čovjeka; zrnca naučne istine koja će pomoći čovjeku da kroz vlastito stvaralaštvo, otkriva sebe, svoje istinsko ja i da tako životu daje smisao, odnosno da u njemu jača uvjerenje da je život uistinu vrijedan življenja. Izražavamo svoje uvjerenje da će uža naučna oblast u kojoj istražujete biti obilježena i obogaćena i vašim dokazima novih naučnih teza...“