Navigacija
Viber X logo

EURAXESS seminar i radionica za lokalne kontakt tačke

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

EURAXESS SEMINAR I RADIONICA ZA LOKALNE KONTAKT TAČKE

Prezentacija EURACESS-a

Dana 24.10.2011. godine u Banjoj Luci održan EURAXESS seminar i radionica za LoCP. Seminar se održao u prostorijama Univerzitetskog preduzetničkog centra, u kampusu Univerziteta u Banjoj Luci.
Cilj seminara bio je da se lokalnim kontakt osobama detaljnije objasni koja prava i obaveze stiču učešćem u nacionalnoj EURAXESS mreži.
Na seminaru su učestvovale lokalne kontakt tačke sa Univerziteta, odnosno organizacionih jedinica - fakulteta i Instituta za genetičke resurse RS.


Koordinator Projekta Milanović

Seminar i radionica EURACESS-a

Kratak uvod u seminar, prisutnima je predstavio konsultant Centra Mario Milanović, a EURAXESS inicijativu i aktivnosti u BiH menadžer Centra gospođica Marina Radun. Predstavljanje veb stranice EURAXESS portala i koje sve alate istraživači mogu da koriste na EURAXESS portalu, prisutnim je prezentovao portal administrator Stamenko Mijatović.

Administrator EURACESS-a

Osim toga predstavljena je brošura - Vodič za istraživače u BiH, koja će biti distribuisana svim lokalnim kontakt tačkama, a koja se može naći i na veb stranici: www.euraxess.ba

Đorđe Markez iz Europrojekt centra

Dalibor Drljača

Prezentaciju gospodina Milanovića o viznom režimu za istraživače i novostima iz EU učesnici seminara su ocijenili kao važnu informaciju.

Nakon diskusije i kratke pauze učesnicima se obratio i gospodin Đorđe Markez iz Europrojekt centra, prezentacijom o FP7 programu, a nakon njega i gospodin Dalibor Drljača nacionalna kontakt tačka za mobilnost istraživača i regionalne programe.