Navigacija
Viber X logo

Poziv medijima

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U utorak, 27. septembra 2011. godine, sa početkom u 12:00 časova u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, prorektor za međunarodnu saradnju, prof. dr Valerija Šaula, primiće u posjetu strane studente koji trenutno obavljaju stručnu praksu na Univerzitetu u Banjoj Luci posredstvom Udruženja za međunarodnu razmjenu studenata radi stručne prakse (IAESTE) Bosne i Hercegovine. Ove godine to su studenti iz Irana, Brazila, Letonije, Argentine, Makedonije, Španije, Poljske i Irske.

Na osnovu Ugovorao saradnji na ostvarivanju stručne prakse za strane studente na Univerzitetu u Banjoj Luci, između Udruženja IAESTE Bosne i Hercegovine i Univerziteta u BanjojLuci, a zahvaljujući sredstvima koja je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete ikulture Republike Srpske, pomenuti strani studenti obavljaju stručnu praksu na Univerzitetuu Banjoj Luci.

Na ovaj način seučvršćuje i razvija dobra saradnja koju Univerzitet u Banjoj Luci ima saUdruženjem IAESTE Bosne i Hercegovine, te na recipročnoj osnovi stvaraju uslovi za obavljanjestručne prakse naših studenta u inostranstvu. Takođe, ova vrsta mobilnosti studenata pomaže razvoj „Bolonjskog procesa“, unapređivanje rada na fakultetima našeg Univerziteta, te daje značajan doprinos promociji Univerziteta u Banjoj Luci na međunarodnom planu.