Navigacija
Viber X logo

Saopštenje za javnost sa 50. sjednice Senata Univerziteta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

 Obavještavamo Vas da je na 50. sjednici Senata Univerziteta u Banjoj Luci, održanoj 21. jula 2011. godine, usvojen Akademski kalendar za školsku 2011/2012. godinu, kojim je utvrđeno da nastava u školskoj 2011/2012. godini počinje 03. oktobra 2011. godine.

Na sjednici je usvojena i Informacija o rezultatima upisa studenata na prvi ciklus studija u školskoj 2011/2012. godini, u prvom upisnom roku.
 
Donijeta je odluka o dodjeli zvanja ''počasni doktor nauka'' mr Predragu Lazareviću i odluka o dodjeli zvanja profesor emeritus prof. dr Emilu Vlajkiju.
 
Na sjednici je donijeta i odluka o dodjeljivanju Kliničkom centru Banja Luka naziv Univerzitetski klinički centar.
 
Razmotreni su i usvojeni prijedlozi četiri sporazuma: Sporazum o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Tehničkog univerziteta u Kajzerslauternu (Njemačka), Sporazum o saradnji sa Univerzitetom ''Goce delčev'' u Štipu (Makedonija), Sporazum o saradnji između Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Javne ustanove Banski dvor-Kulturni centar Banja Luka i Sporazum o  akademskoj saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta Konstantin Filozof u Nitri (Slovačka).
 
Na sjednici je razmotren i usvojen zahtjev Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci u vezi sa organizivanjem naučno-stručnog skupa pod nazivom ''Studenti u susret nauci''.