Navigacija
Viber X logo

Stipendije za studente postdiplomskih i doktorskih studija za kraći studijski boravak u Velikoj Britaniji

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Stipendije za studente postdiplomskih i doktorskih studija za kraći studijski boravak u Velikoj Britaniji

Rok za predaju aplikacije je 15. februar 2010. godine.

Britansko udruženje ''The British Scholarship Trust'' obezbijedilo je pet (5) stipendija za studente postdiplomskih i doktorskih studija iz Republike Srpske za kratak studijski boravak (od 1 do 3 mjeseca) u Velikoj Britaniji. Stipendije za studente iz Bosne i Hercegovine uključuju korišćenje univerzitetskih biblioteka i troškove smještaja i ishrane. Za školsku 2009/2010. godinu iznos stipendije je 800 funti za univerzitete izvan Londona, a 915 funti za boravak u Londonu, dok studenti sami plaćaju troškove putovanja u Veliku Britaniju.
Glavni kriterijumi za konačnu selekciju prijavljeniih kandidata, koju vrši Odbor udruženja ''The British Scholarship Trust'' su školski i univerzitetski uspjeh i odlično poznavanje engleskog jezika. Svi uslovi, kao i formulari za aplikacije nalaze se na internet stranici www.britishscholarshiptrust.org.
Kandidati moraju imati manje od 30 godina i (u većini slučajeva) biti upisani u postdiplomske programe u Bosni i Hercegovini.
Rok za dostavljanje neophodne dokumentacije je 15. februar 2010. godine, koju predajete u Kancelariji za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci
(zgrada rektorata, Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A, 78 000 Banja Luka).