Navigacija
Viber X logo

Doktorski studij iz informaciono-komunikacijskih tehnologija na Elektrotehničkom fakultetu

KonkursiUniverzitet u Banjoj Luci
Univerzitet u Banjoj Luci u saradnji sa World University Service-a (WUS) Austrija organizuje doktorski studij iz informaciono-komunikacijskih tehnologija na Elektrotehničkom fakultetu

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Stanko Stanić i dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Milorad Božić potpisali su ugovor sa regionalnim menadžerom World University Service-a (WUS) Austrija kancelarije u Sarajevu, mr Dinom Mujkićem, 28. januara 2009. godine.

Ovim ugovorom reguliše se provođenje projekta Degree Development Structure (DDS) koji se implementira u okviru programa “Austrijska podrška razvoju visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini 2008. - 2011.” kojeg finansira Austrijska kooperacija za razvoj (Austrian Development Cooperation – ADC) u ukupnom iznosu od 2.185.835 KM. Vrijednost samog DDS projekta je 1.114. 823 KM.

Kroz projekat DDS na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci razviće se doktorski studij iz informaciono-komunikacijskih tehnologija u vrijednosti od oko 128.000 KM.

Projekt Degree Development Structure (DDS) predstavlja podršku visokoškolskim institucijama u BiH zainteresovanim za razvoj novih studijskih programa usmjerenih na potrebe tržišta i društva. Ovaj projekat ima za cilj da podstakne i promoviše one visokoškolske ustanove koje su spremne da uvedu nove ili modifikuju postojeće nastavne planove i programe, te primjenjuju nove pristupe kod novih ili već postojećih modula tj. kurseva. Još jedna od specifičnosti DDS projekta jeste da podržava provođenje ovog procesa u bliskoj saradnji s austrijskim ili EU visokoškolskim ustanovama, kao i sa privrednim subjektima iz BiH.

Više informacija o programu možete pronaći na http://www.wus-austria.org/sarajevo/.