Navigacija
Viber X logo

Dva miliona KM za stipendiranje studenata

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) izdvojiće dva miliona KM, umjesto dosadašnjih 900.000 KM, za stipendiranje studenata, saopšteno je danas iz ovog ministarstva.

Na sastanku ministra prosvjete i kulture RS Antona Kasipovića sa predstavnicima Studentske unije RS i Studentske organizacije Univerziteta u Banjaluci dogovoreno je da predstavnici studenata do kraja sedmice dostave Ministarstvu prijedloge kriterijuma po kojima će planirana sredstva biti raspodjeljena, vodeći računa o tome da stipendije dobiju najbolji studenti sa svih fakulteta.

"Za stipendije će moći da konkurišu studenti koji imaju prosjek osam i više, a minimalan iznos stipendije iznosio bi 200 KM", navodi se u saopštenju i dodaje da stipendije Ministarstva prosvjete i kulture RS neće imati pravo stipendisti Fondacije "Dr Milan Jelić".

Kasipović razgovarao je sa predstavnicima studenata i o zakonu o studentskom standardu i zakonu o studentskom organizovanju koji bi trebali da se nađu u proceduri najkasnije u prvom kvartalu naredne godine.