Navigacija
Viber X logo

Studentima odobren još jedan ispitni rok

KonkursiUniverzitet u Banjoj Luci

BANJALUKA, 16. OKTOBRA - Naučno-nastavno vijeće Univerziteta u Banjaluci danas je odbrilo još jedan ispitni rok za sve studente, bez obzira koliko nepoloženih ispita imaju.

"Ovaj ispitni rok treba da bude završen do 7. novembra", rekao je novinarima rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić poslije sjednice Naučno-nastavnog vijeća.

On je rekao da je ova odluka donesena na zahtjev studentskih organizacija.

Stanić je rekao da problem "nepostojećih profesora" na Univerzitetu postoji, ali da nije drastičan te da se cijeli slučaj ispituje.

"Sto osamdeset hiljada KM viška potraživanja banjalučkog Univerziteta od Vlade RS, o kojima je prije nekoliko dana govorio ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović, ne odnosi se samo na nepostojeće profesore nego se većim dijelom radi o različitom pristupu načina obračuna", rekao je Stanić.

On je pojasnio da su, prema starom Posebnom kolektivnom ugovoru, koeficijenti plata bili dati u rasponu pa su na nekim fakultetima uzimani niži, a na nekim viši.

Stanić je rekao da je prema istom ugovoru dozvoljeno da radnicima bude obračunato 15 odsto dohotka kao stimulacija, što je nekim fakultetima učinjenno a na nekim ne.

On je dodao da će javnost o svim podacima biti obavijetšena kada sve bude prekontrolisano.