Navigacija
Viber X logo

Otvoren treći paviljon u bivšoj kasarni Vrbas

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

BANJALUKA, 30. DECEMBRA - Ministar prosvjete i kulture RS Snježana Božić otvorila je danas treći paviljon Studentskog centra u Banjaluci, čime je zvanično počelo useljenje studenata u prostor bivše kasarne "Vrbas".

Božićeva je uručila prvoj trojici studenata legitimacije za korištenje Studentskog centra, a tokom dana legitimacije će biti uručene za ukupno 50 studenata.

"Jako sam zadovoljna ovim događajem, jer prvi posao koji sam uzela na sebe je bila moja obaveza da studenti dobiju dobar prostor za stanovanje i rad", rekla je Božićeva novinarima.

Ona je istakla da će i ostali studenti nakon praznika moći da se usele u ovaj dom i da će za deset dana stići kompletan namještaj.

Božićeva je navela da su Vlada i ministarstvo prosvjete RS uložili maksimalan napor da se riješi problem studenata u Banjaluci, izražavajući očekivanje da će ovih dana biti riješen i status Studentskog doma u Istočnom Sarajevu.

Rektor banjalučkog Univerziteta Dragoljub Mirjanić izrazio je zadovoljstvo što će studenti dobiti dugo očekivani adekvatan smještaj, dodajući da je veoma značajno što u sklopu ovog objekta postoje i apartmani za smještaj gostujućih profesora.

Predsjednik Studentskog centra Marija Krkeljaš izrazila je zadovoljstvo što su studenti nakon tri godine uspjeli da se izbore za smještaj u ovaj objekat, koji ima 330 mjesta.

Ona je navela da se u okviru Studentskog centra nalazi i internet sala i čitaonica.